Top

Samar - Runtsje Nei Runtsje

9,95
UITVERKOCHT

Samar is een Friese cabaretgroep die in 1969 werd opgericht. Het gezelschap voerde tot de uitgave van hun eerste cd, acht programma's op. Die werden gebracht tijdens zo'n 900 optredens. De groep heeft zijn thuisbasis in het Fladdetéater (een omgebouwde boerderij) te Oudehaske. De cabaretgroep stopte in 1995 en vond toen tijd om opnames te maken. Ook ontstond er een nieuw zang en muziekgezelschap. De nieuwe groep treedt af en toe op met als titel fan kabaret nei konsert.
Samar staat onder leiding van de journalist Jan Hettinga (1939) die ook de teksten en een deel van de muziek schrijft. De groep bestaat bestond in 1997 uit Pytrick Bruinsma (zang), Gezina Dijkstra (zang), Froukje de Jong (zang), Durk Nota (zang), Wim Beckers (gitaren, banjo en zang), Tjitte Feenstra (piano), Peter Taconis (basgitaar en zang) en Henk Waterlander (drums, percussie en zang). Op de eerste cd spelen ook Marjon Waterlander (dwarsfluit) en Gerard Dijkstra (es-bas) mee.
Jan Hettinga en Durk Nota doen al vanaf het begin mee. Gezina Dijkstra is niet meer actief in Samar. Wim Bouwers nam de plaats in van Wim Beckers.

Label Eigenbeheer
Artiest(en) Samar
Uitvoering Cd (album), 1 disk
Taal fy
Releasedatum onbekend
EAN SAMAR CD 2

Artikelnummer: SAMAR CD 2

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code