Top

Rolling Stones - Blue & Lonesome (2LP)

  • Rolling Stones - Blue & Lonesome (2LP)
34,95
UITVERKOCHT

Blue And Lonesome is het nieuwe album van The Rolling Stones en tevens het eerste album van de legendarische rockband in meer dan tien jaar tijd.

Mick, Keith, Ron & Charlie zijn terug gegaan naar hun roots: het is een onvervalste bluesplaat geworden, een ware ode aan de artiesten die de band over de jaren beïnvloedden. Op het album staan dan ook songs van artiesten als Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter en Howlin’ Wolf. In hun beginjaren speelden de Stones songs van deze blueshelden.

Blue And Lonesome werd opgenomen over een periode van drie dagen in de Londense Grove Studios en de productie was in handen van Don Was en The Glimmer Twins, ook wel bekend als Mick Jagger en Keith Richards.
Het album is live opgenomen, zonder trucs als overdubs en dergelijke, precies zoals het een echte bluesplaat betaamt. Tijdens de opnames werden de vier heren bijgestaan door Darryl Jones (bas), Chuck Leavell (toetsen) en Matt Clifford (toetsen). Ook staan er twee gastmuzikanten op de hoes vermeld: Eric Clapton (die toevallig in de studio ernaast aan het werk was) en percussionist Jim Kelter.


Tracklist Plaat 1

1. Just Your Fool
2. Commit A Crime
3. Blue And Lonesome
4. All Of Your Love
5. I Gotta Go
6. Everybody Knows About My Good Thing

Tracklist Plaat 2

1. Ride 'Em On Down
2. Hate To See You Go
3. Hoo Doo Blues
4. Little Rain
5. Just Like I Treat You
6. I Can't Quit You Baby

LET OP: VINYL (U heeft hiervoor een platenspeler nodig)

 
Uitgever Interscope Polydor
Artiest(en) The Rolling Stones
Uitvoering LP, 2 platen, 12 tracks,
Speelduur: 42:02
Oorspronkelijke release 2016-12-02
Releasedatum 02 december 2016
EAN 0602557149449


Artikelnummer: 0602557149449

Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@